Szabó Imola Julianna Szabó Imola Julianna

Szabó Imola Julianna


betűéspixelrakodómunkás

És boldogan éltek?

Gondoltak már arra, mi történt gyerekkorunk mesehősnőivel, miután jól ismert kalandjaik véget értek? Tényleg boldogan éltek, míg meg nem haltak? Mi várt például Piroskára, miután kiszabadult a farkas gyomrából? Vagy milyen élete lett Hamupipőkének, miután férjhez ment a herceghez? És mi történt Pöttyös Pannival, miután kijárta az iskolát?
Most 15+1 neves, kortárs írónő folytatja ezeket a történeteket. A kötetben olvashatjuk Csipkerózsika, Hófehérke, Aranyhaj, Alice, Seherezádé, Holle anyó, Dorothy, Mulan, a Hókirálynő, a halász nagyravágyó felesége, a kis hableány és Sárbogárdi Jolán utóéletét. A novellák, vagyis felnőttmesék ott kezdődnek, ahol a gyerekmesék véget értek.

A művek szerzői: Arany LídiaSzvoren EdinaSzécsi NoémiSelyem ZsuzsaRakovszky ZsuzsaSárbogárdi JolánNina YargekovMolnár T. EszterKiss NoémiKemény ZsófiKarafiáth OrsolyaHernyák ZsókaHalász RitaBoldizsár IldikóBerg JuditUgron Zsolna 

Olyan illusztrációkra törekedtem, amiben a klasszikus mesevonal találkozik a modernnel. Itt is a rétegeket ütköztettem-szinkronizáltam, csak nem fotó, hanem rajz-elemekkel. Egy kísérő szín kerülhetett a belívre, erre az év Pantone színét: a violát választottam.

Share Project :